Een traprenovatie specialist uit je eigen omgeving - Stair Professional
Stair Professional

Een traprenovatie specialist uit je eigen omgeving

over ons | stair professional

Stel je voor. Je wil je trap laten renoveren, gaat op het internet opzoek naar een traprenovatie bedrijf uit de buurt. Je bekijkt of de website netjes is, dat er mooie foto's op staan van werk wat is afgeleverd, en besluit een inmeet afspraak te maken. De monteur of verkoper komt langs, toont verschillende mogelijkheden, verteld iets over zijn bedrijf, en je besluit de trap door dit bedrijf te laten renoveren. 

Na twee maanden komt de monteur langs met de materialen om de trap te gaan renoveren. Volgens eigen zeggen is dit een puik monteur, die veel ervaring heeft. Maar tijdens de klus begint het te knagen, er klopt iets niet. De monteur is niet zo heel vakkundig als dat hij zichzelf presenteert, ook de manier van omgang blijkt hoe langer de dag vordert steeds grimmiger te worden.

Uiteindelijk is de monteur klaar met de klus ruimt zijn gereedschap op en vertrekt. Je besluit nog even de trap goed na te lopen. En ga per trede kijken, nu blijkt de trap er niet zo in te zitten als dat je verwacht had, of als dat de verkoper beloofd had. Wat nu? Waar kan je terecht met je klacht?

Zo werd Manuel Naaijen begin 2021 gebeld door een persoon die zijn trap had laten renoveren door een traprenovatie bedrijf, waarvan achteraf bleek dat dit niet volgens afspraak was gebeurd. Manuel is polshoogte gaan nemen en geconstateerde dat er meerdere mankementen aan deze trap waren. Zo waren niet alle randen netjes afgebraamd voor het monteren, er waren geen onderlatten gemonteerd. de wangen waren niet op de juiste manier gerenoveerd. En de trede waren niet ingezaagd. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Deze klacht is uiteindelijk netjes opgelost, door de trap volledig te verwijderen en opnieuw te renoveren, maar als klant zit je niet te wachten op al deze ellende. Daarom heeft Manuel besloten dat het anders zou moeten in de branche, er zou iets van een keurmerk moeten komen, waarbij je als klant vooraf kan zien, of een bedrijf betrouwbaar is om je trap te laten renoveren. En zo was het idee van Stair Professional geboren!

Maar hoe ga je dit vormgeven of in een vat gieten?

Want je kan wel zeggen dat je goed bent, maar wie gaat dit controleren? Of hoe ga je dit communiceren aan de klant? Manuel heeft contact opgenomen met Woeler om te kijken of zij een mogelijkheid zagen om dit plan vorm te geven. En zo is de website Stair Professional ontstaan.

Op een dinsdagavond 25 mei, heeft Manuel samen met Maarten van Woeler hun ideeën gepresenteerd aan een geselecteerd groepje vakmensen, het idee is om een platform te lanceren, waarbij elke Stair Profesional zijn eigen pagina zou krijgen, en vandaar uit verder zou gaan samenwerken. Ze zouden samen de marketing op gaan pakken, samen de inkoop gaan regelen, kennis onderling gaan delen, en elkaar ondersteunen als dat nodig mocht zijn.

Uiteindelijk heeft dit platform een mooie start met 11 Stair Professionals op 1 september 2021 en zullen de komende jaren verder gaan groeien. Maar mocht de Stair Professional niet voldoen aan de verachtingen zal hij ook van de site gerouleerd worden.

Een Stair Professional is een vakman uit je eigen omgeving, die onder zijn eigen naam werkt en de opdracht uitvoert. Het is een vakman die graag een beetje meer geeft dan een gemiddelde vakman, een vakman die met hoogwaardige materialen werken, en jou als klant volledig wil ontzorgen. In de meeste gevallen komt de vakman ook zelf bij je langs om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw trap.

Een Stair Professional heeft een ruime ervaring in het renoveren van trappen, en of heeft een opleiding gevolgd om het vak volledig onder de knie te krijgen. Een Stair Professional wordt ook regelmatig gecontroleerd op het werk, om te kijken of hij de trap volgens de vastgestelde richtlijnen renoveert. Ben je opzoek naar een echte vakman ga dan naar een Stair Professional uit je eigen omgeving!